Tenna Hansen

(Se mit C.V.)

Udadvendt ildsjæl med en stærk baggrund indenfor salg og marketing.

Jeg har branchekendskab indenfor mobilbranchen og den farmaceutiske branche.

Yderligere har jeg taget Merkonom i Organisation og Ledelse samt en 5 -årig sundhedsfaglig uddannelse som Naturopath i Biologisk medicin. (IBM)

Jeg har et udpræget ” igangsætter – gen “, og forsøger altid at se nye muligheder i forskellige situationer. Jeg er god til at kombinere koncept, strategi og praksis og få ” bolden ” sparket i mål. Ligeledes sætter jeg opfølgning og refleksion som vigtige faktorer for fremtidige forbedringer og udvikling.

Elsker at netværke, skabe relationer og ikke mindst smile

Denne divergente tankegang udlever jeg også i det professionelle arbejdsliv, det kan være produktlanceringer, opsøgning af nye  målgrupper eller udvikling af nye koncepter. Jeg tænkte det ville være en god ide at give eksempler på mine kompetencer og egenskaber, da det er vigtigt for mig at vise at jeg formår at efterleve dem.

Se eksempler fra mine personlige erfaringer herunder:

Produktudvikling og markedsføring af eksisterende produkt

På et tidspunkt stod jeg overfor en opgave at promovere et eksisterende produkt på markedet. Produktet havde ikke solgt det helt vilde, påtrods af god kvalitet og effekt.

Jeg tænkte at hvis jeg fik deklareret produktet, for at fremhæve effekten og samtidig deklarere sikkerhed og kvalitet på produktet, ville det give en tryghed overfor kunderne, samt de vidste hvad det indeholdt.

Selve produktet var i dette tilfælde en creme mod eksem og hudirritationer, som indeholdt naturlige ingredienser. Jeg tog kontakt til foreningen som stod for deklarere produkter på det danske marked. Efter meget papirarbejde, undersøgelser og møder, blev produktet deklareret 6 mdr. efter. Nu havde det endelig stemplet, og med dette varemærke skulle det hurtigst muligt promoveres. Jeg tog efterfølgende kontakt til målgruppen, og arrangerede et stor seminar, hvor produktet kunne blive præsenteret, og hvor der var mulighed for at stille de mere tekniske spørgsmål. Samtidig blev der lavet en pressemeddelse som blev udsendt til skribenter og journalister. Der blev udarbejdet nyt produktmateriale og præsentation som blev udsendt og personlig præsenteret til afsætningskanalerne.

Den efterfølgende tid så man en merkant stigning i salget af produktet.

Implementering af nyt forretningsområde og afsætningskanal

En af mine tidligere virksomheder, havde ansat mig til at opsøge nye afsætningskanaler og implementere et urørt forretningsområde. Jeg startede med at lave en strategi plan for at finde ud af alt vedr. disse nye kanaler. Da jeg i forvejen havde et netværk indenfor målgruppen, tog jeg kontakt til dem for at imødekomme deres behov og efterspørgsel. Research og personlige besøg brugte jeg en del tid på.

Da jeg havde dannet mig et godt overblik, indkaldte jeg de største og mest potentielle kunder til produkt – og info seminarer rundt omkring i landet. Jeg fik fat på en del opionsledere, og faglige folk indenfor området. De 3 vigtigste produkter og temaer blev præsenteret.

Efterfølgende lavede jeg aftaler med kunderne, og bad dem teste produkterne i en given periode. Kravet var at de skulle lave en rapport omkring deres erfaringer. Der kom mange positive tilbagemeldinger, som efterfølgende blev brugt til cases. Disse cases blev sendt til journalister og skribenter indenfor området. Det blev en succes, og ikke mindst fordi målgruppen kunne relatere sig til sit eget område, ved selv at læse om erfaringer fra lignende kanaler. Igen meget vigtigt at man møder sin målgruppen, netop der hvor de er. Kort sagt en ” Win Win situation ”

Markedsføring af produkter via online og sociale medier.

En af mine andre virksomheder, havde i mange år – udelukkende markedsført produkterne via printmedier såsom blade, magasiner og aviser. Den eneste måde kan kunne måle effekten, var til en vis grad på salget, og de telefoniske opringninger man fik. Jeg tænkte at man kunne forsøge sig med online – og webannoncering, og samtidig afprøve de sociale medier. Jeg fik i første omgang udarbejdet en webannonce som kørte på de forskellige mediers hjemmesider. Nu kunne man måle præcist hvor mange som havde clicket på annoncen og hvordan demografien var. Jeg kunne også se hvor mange som efterfølgende var inde på virksomhedens hjemmeside, for at søge produktoplysninger etc. Der blev indarbejdet en test i annoncen, så kunderne blev aktiveret – det gør tit at man husker annoncen bedre. Samme annonce blev tilpasset målgruppen og markedsført via Facebook. Jeg tilmeldte mig kurser og workshop i online markedsføring, så jeg bedre kunne imødekomme målgruppen.

En anden succes var at samarbejde mellem print- og online medier. I selve det fysiske magasin, blev der trykt en produktannonce, hvor kunderne kunne få gratis produkter, såfremt de ville være med til teste produkterne i 2 mdr. De skulle samtidig udfylde et spørgeskema, ved at gå ind på virksomhedens hjemmeside. Der kom rigtig mange tilmeldinger, og jeg blev klogere på hvad kunderne synes om produktet, og hvilke fremtidige forbedringer de ønskede.