Guide til 5 sunde snacks on-the-go

Det kan være svært at holde sig til de sunde snacks – når blodsukkeret falder, sulten melder sig og man sidder på kontoret eller i bilen. Er du på farten, og stadig gerne vil være sund – så følg med her på bloggen, hvor jeg giver dig guiden til 5 sunde snacks on-the-go. Det behøver ikke at være svært at spise sundt. De nedenstående forslag er hurtige og simple og kræver minimal planlægning. Den nedenstående dip, kan dog forberedes aftenen før.

1. Soltørret tomat og artiskok dip

Denne lækre dip med bl.a artiskok, feta, basilikum og soltørrede tomater kan forberedes aftenen før – og kan enten nydes med det samme, eller tages med på farten den efterfølgende dag.

½ dåse artiskokker, feta og hvidløg hakkes. Tilsæt soltørrede tomater ( Olie-pakket ), hakkede basilikumblade, citron saft, groft salt og peber. Purér samtidig resten af artiskokkerne, sammen med feta, hvidløg, citronsaft og 2 teskefulde vand.

Rør det hele sammen, spis det på et lækkert stykke brød som jeg gør:-)

  2. Avocado med salt, peber, og Lime 

Halvér  en lille avocado og fjern stenen.

Dryp med olivenolie og drys med groft salt og friskkværnet peber efter smag.

Tilsæt frisk lime

 3. Tropiske frugter med yoghurt

Lav denne lækre snack om morgenen og nyd morgenmaden på farten eller som en  sød eftermiddagssnack. Kun fantasien sætter grænser, brug så mange forskellige frugter som du har lyst til.

Bland f.eks kiwi, mango, ananas og vindruer i en lille glas krukke/bæger, hæld knuste isterninger i og tilsæt herefter almindelig fedtfattig yoghurt.

Top med 1 spsk ristet mandler.

4. Trail mix

Denne blanding er super hurtig at lave, og nem at have med i tasken når sulten melder sig.

Bland tørret frugt, f.eks tranebær, abrikoser, kirsebær, rosiner og æbler med pekannødder og mandler.

Fordel mixet i små poser, som er nemme at tage med på farten.

5. Bær og Frugt

Selvom vi udmærket godt ved det – kommer vi nemt til at glemme det i farten…Skal det gå rigtig hurtigt så medbring masser af bær f.eks blåbær, brombær, hindbær eller jordbær. Det samme med frugter som æbler, pærer, bananer og appelsiner.

    Dette indlæg blev udgivet i Eat-well, Healthcare & Science. Bogmærk permalinket.